© 2018 by Zenit-t d.o.o.

Tekoče kvasovke

Kvasovke so najverjetneje najbolj skrivnostna sestavina v proizvodnji piva. Craft pivovarji so sprva eksperimentirali s hmeljem, sedaj pa se vedno več pozornosti posveča eksperimentiranju s kvasom.

Izbira ustreznega seva kvasovk ima velik vpliv na okus in aromo piva. Kot živo bitje pa kvasovke zahtevajo skrbno nego in ravnanje s strani pivovarja. Le kvasovke z visoko vitalnostjo in optimalno fiziologijo lahko zagotovijo najboljše rezultate. B.U.B. Speckner je posvečen tej vznemirljivi sestavini že desetletja, zato lahko ponudi edinstveno izbiro kvasovk.

V preteklih letih svojega delovanja so uspeli vzpostaviti partnerstva s poznanimi pivovarnami. Zato lahko zagotavljajo svoje »klasike«: sev za varjenje lagerjev 365 «Augusta» in sev za varjenje pšeničnega piva 362 »Fructa« v poljubni količini, kadar koli je potrebno. Vsi drugi sevi (specialne kvasovke) pa morajo biti sveže razmnožene iz epruvete, zato običajno potrebujejo 10 dni, da jih pripravijo.

Craft pivovarstvo je v zadnjih letih močno obogatilo kulturo piva. Medtem ko so pivci na začetku pogosteje eksperimentirali s hmeljem, se zdaj bolj osredotočajo na kvasovke, brez meja ustvarjalnosti. B.U.B. Speckner podpira craft pivovarje z edinstveno izbiro specialnih kvasovk, ki se v pivovarno dostavi namnožen in pripravljen za takojšnjo uporabo. Zaradi dobre logistike se lahko kvasovke hitro dostavijo v skoraj vsak kraj v Evropi, brez da bi prišlo do pregretja.

Našo aktualno ponudbo različnih sevov kvasovk lahko preverite TUKAJ.