top of page

petainerKeg™ odpira nove trge, zmanjša stroške, zmanjša začetno investicijo, jamči ohranjanje dobrega okusa in ga je mogoče v celoti reciklirati.
 

petainerKeg™ so zelo lahki sodčki za pijačo, proizvedeni iz PET, ki se da popolnoma reciklirati in so namenjeni za enkratno uporabo. Trenutno so na voljo v velikosti 15, 20 in 30 litrov. Klasični PetainerKeg se kupi skupaj s kartonsko embalažo, ki služi za dodatno zaščito in lažje rokovanje.

Vsi sodčki so na voljo z nastavki za enkratno uporabo, vseh standardnih tipov: A, S in D. Lahko se priklopijo na obstoječe sisteme za točenje piva, saj so standardizirani in enaki nastavkom inox sodov.

 

PetainerKegi so tudi primerni za vrsto drugih pijač, ne le za pivo, ampak tudi za cider, vino in manj karbonizirane pijače.

Najnovejši član Petainer družine pa je Hybrid Keg. Njegove najbolj koristne lastnosti so:

- izboljšana zložljivost ("stackability"),

- odlična stabilnost,

- lažje rokovanje in

- debelejše stene, kar tudi pomeni da stena sodčka prepušča še manj CO2 in O2, kar pomaga ohraniti kvaliteto piva.

Za zdaj je na voljo le v velikosti 20l, vendar poleti pričakujemo tudi 30l Hybrid Keg.

 

PetainerKeg sodčki za pivo
PetainerKeg sodčki za pivo

Zakaj PetainerKeg?

Vsi sodčki ponujajo ekonomične in okoljske prednosti v primerjavi z inox sodi in ostalimi sodčki za enkratno uporabo. Še posebej so primerni za dva tipa pivovarn:

- nove mikropivovarne, za katere investicija v inox sode in čistilnice ponavadi predstavlja veliko oviro za rast. Zato petainerKeg predstavlja najboljšo rešitev ki spodbuja rast brez visoke investicije, in za

- vsako pivovarno, ki bi rada razširila svoje poslovanje v tujino (ali v oddaljene kraje). Ker je potrebno inox sode vračati v pivovarno, ko se izvozijo, s tem nastane veliko spremljajočih stroškov. Ker so PetainerKegi za enkratno uporabo, pa se ti sodčki po uporabi odvržejo, zato se pivovarne izognejo nepotrebnim stroškom prevoza praznih sodčkov.

bottom of page