PetainerKeg sodčki za pivo

petainerKeg™ odpira nove trge, zmanjša stroške, zmanjša začetno investicijo, jamči ohranjanje dobrega okusa in ga je mogoče v celoti reciklirati.


petainerKeg™ so zelo lahki sodčki za pijačo, proizvedeni iz PET, ki se da popolnoma reciklirati in so namenjeni za enkratno uporabo. Trenutno so na voljo v velikosti 15, 20 in 30 litrov. Klasični PetainerKeg se kupi skupaj s kartonsko embalažo, ki služi za dodatno zaščito in lažje rokovanje.

Vsi sodčki so na voljo z nastavki za enkratno uporabo, vseh standardnih tipov: A, S in D. Lahko se priklopijo na obstoječe sisteme za točenje piva, saj so standardizirani in enaki nastavkom inox sodov.

 

PetainerKegi so tudi primerni za vrsto drugih pijač, ne le za pivo, ampak tudi za cider, vino in manj karbonizirane pijače.

PetainerKeg sodčki za pivo

Poleg klasičnih PetainerKegov v kartonski embalaži, Petainer ponuja tudi nekatere druge izdelke: Petainer USD Keg, Linestar Keg in najnovejšega člana Petainer družine: Hybrid Keg.

Petainer USD Keg se prodaja v trdnem ohišju iz polipropilena, ki so bili razviti zato, da se lahko zlahka polnijo na obstoječih polnilnih linijah. Ima pa tudi druge prednosti. Primeren je za uporabo na avtomatskih polnilnicah, je bolj vodoodporen in je z njim lažje rokovati.

Na voljo je v 20l in 30l verziji.

Linestar Keg je zasnovan za izboljšanje prednosti klasičnega sodčka. Zaradi trdnejšega ohišja ponuja večjo odpornost skozi celotno dobavno verigo. Je lahek, ergonomičen, in kar je najpomembnejše, boljši za transport ker se ga lažje zloži enega na vrh drugega (je "stackable"). Zato je Linestar posebej primeren za izvoz.

Na voljo je le v 30l verziji, ker bo kmalu nadomeščen z najnovejšim, izboljšanim proizvodom: Hybrid sodčkom.

PetainerKeg sodčki za pivo
PetainerKeg sodčki za pivo

Najnovejši član Petainer družine pa je Hybrid Keg. Njegove najbolj koristne lastnosti so:

- izboljšana zložljivost ("stackability"),

- odlična stabilnost,

- lažje rokovanje in

- debelejše stene, kar tudi pomeni da stena sodčka prepušča še manj CO2 in O2, kar pomaga ohraniti kvaliteto piva.

Za zdaj je na voljo le v velikosti 20l, vendar poleti pričakujemo tudi 30l Hybrid Keg.

 

PetainerKeg sodčki za pivo

Zakaj PetainerKeg?

Vsi sodčki ponujajo ekonomične in okoljske prednosti v primerjavi z inox sodi in ostalimi sodčki za enkratno uporabo. Še posebej so primerni za dva tipa pivovarn:

- nove mikropivovarne, za katere investicija v inox sode in čistilnice ponavadi predstavlja veliko oviro za rast. Zato petainerKeg predstavlja najboljšo rešitev ki spodbuja rast brez visoke investicije, in za

- vsako pivovarno, ki bi rada razširila svoje poslovanje v tujino (ali v oddaljene kraje). Ker je potrebno inox sode vračati v pivovarno, ko se izvozijo, s tem nastane veliko spremljajočih stroškov. Ker so PetainerKegi za enkratno uporabo, pa se ti sodčki po uporabi odvržejo, zato se pivovarne izognejo nepotrebnim stroškom prevoza praznih sodčkov.